Seminariereeks: 6 essentiële vaardigheden voor managers

Tijdens deze seminariereeks verdiepen we ons in de basisvaardigheden van een goede leidinggevende. Tijdens elke module gaan we aan de slag met concrete voorbeelden uit de eigen werksituatie, zodat u op een heel praktische manier diepgaande inzichten verwerft.

We staan stil bij het verschil tussen missie, visie, strategie en doelen als kader voor gezond en succesvol ondernemerschap en als basis voor het nemen van beslissingen. 

Tijdens deze opleiding kiezen we resoluut voor efficiëntie en leer je oplossingsgericht denken - en doén.

U leert wat delegeren u opbrengt en hoe u dat het beste doet.

De tool Insights Discovery® leert u uw gedrag en dat van anderen beter in te schatten en de interacties met anderen positief te beïnvloeden om tot maximaal succes te komen. 

Tijdens de module “Succesvol veranderingsprocessen opstarten” krijgt u beter inzicht in weerstand tot verandering en leert u de belemmering omzetten tot beweging, om op die manier het nodige veranderproces vanuit de organisatie te laten dragen en uitvoeren

Eindigen doen we met een module rond constructief feedback geven. Goede communicatievaardigheden zijn onmisbaar voor elke leidinggevende. Ze zijn immers de basis van een succesvolle samenwerking . Het aansturen van anderen gebeurt vaak via feedback. Dat wordt regelmatig als negatief ervaren, terwijl het juist opbouwend en positief kan/hoort te zijn.

Wat en wanneer
Deze seminariereeks kunt u als één geheel volgen. U kan ook inschrijven voor 1 of meerdere modules via onderstaande linken.

17/02: Van visie tot besluitvorming, actie en resultaat
10/03: Probleemoplossend denken
24/03: Delegeren voor managers
21/04: Empathie en kleurrijk gedrag als insteek tot resultaat
12/05: Succesvol veranderingstrajecten opstarten
02/06: Constructief feedback geven

Trainers

Kristien Rogier, zaakvoerder van in.pa.re|empowering people to success bvba, is al jarenlang (2002) een gepassioneerd trainer en internationaal erkend PCC (professional certified coach volgens ICF). Haar passie is mensen begeleiden in hun ontwikkelingsproces. Haar doel mensen laten groeien in wat ze doen en wat ze willen bereiken. Haar expertise (kennis en ervaring) ligt op het vlak van persoonlijke effectiviteit, (people) management skills, communicatie en zelfsturende teams

Marleen Miechielsen, zaakvoerder van MTC bvba werkt al jaren als trainer voor Voka. Haar trainingen timemanagement en delegeren zijn bekend in heel Vlaanderen. Ze maakt er een erezaak van om de concrete leefwereld van de deelnemers als uitgangspunt te nemen: de eigen taken en situatie zijn de basis van de opleidingen die ze geeft. De mix van theorie en praktijk staat garant voor een unieke leerervaring.

Praktisch


Wanneer

De zes sessies vinden telkens plaats op vrijdag van 9 u. tot 17 u.

17/02: Van visie tot besluitvorming, actie en resultaat
10/03: Probleemoplossend denken
24/03: Delegeren voor managers
21/04: Empathie en kleurrijk gedrag als insteek tot resultaat
12/05: Succesvol veranderingstrajecten opstarten
02/06: Constructief feedback geven


Waar

Voka - Kamer Van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9 A
8500 Kortrijk

Prijs & annulatievoorwaarden


Traject
2.880 € (excl. btw)
Voka-leden: 1.945 € (excl. btw) incl. 10% voordeel*

Per sessie
480 € (excl. btw)
Voka-leden: 360 € (excl. btw)

* U geniet 10% voordeel indien u:
- het volledige traject doorloopt
- met 2 collega’s van hetzelfde bedrijf deelneemt aan eenzelfde sessie

* U geniet 20% voordeel indien u met 2 collega’s het volledige traject doorloopt. Uw deelnameprijs als Voka-lid bedraagt hierbij 1.730 € per persoon.

U kan gebruik maken van de KMO-portefeuille. Zie www.kmo-portefeuille.be Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de betreffende opleiding. Erkenningsnummer Voka voor opleidingen: DV.O104126

 

Meer info:

kaat.creupelandt@voka.be

In samenwerking met

EducationDetail

In de kijker

Eerstvolgende evenementen

Contactpersonen

 • Tine Maes
  Projectverantwoordelijke talent en ondernemen
  tel: 056 23 50 48 - 0498 91 04 48
  e-mail: tine.maes@voka.be
 • Heidi Logghe
  Directeur diensten
  tel: 056 23 50 49 - 0497 54 05 70
  e-mail: heidi.logghe@voka.be