Omgevingsvergunning is een feit

Onder implus van minister Schauvliege keurde de Vlaamse regering vandaag het uitvoeringsbesluit definitief goed zodat het omgevingsvergunningendecreet na een overgangsperiode van één jaar in werking kan treden. Wat begon met een conceptnota in 2011 werd vandaag eindelijk afgerond. Hiermee wordt een aloude eis van Voka ingewilligd. De omgevingsvergunning zal zorgen voor minder tegenstrijdige beslissingen; daarenboven is de omgevingsvergunning geldig voor onbeperkte duur.

Lees meer...

Recent

Stijn Decock

Danny uit Bevergem

Werken we enkel voor het geld of vervult arbeid heel wat andere behoeftes in ons leven? In de uitstekende fictiereeks Bevergem zat een interessant personage dat een antwoord biedt op die vraag. Een antwoord dat ook bewezen wordt door heel wat onderzoek.

Lees meer...
Voka.be

Wat betekent niveau 4 voor uw onderneming? Vragen en antwoorden

Het veiligheidsniveau wordt omwille van de terreurdreiging in Brussel op het hoogste niveau gehandhaafd. Dit heeft uiteraard ook impact op het ondernemingsleven. In bepaalde gevallen impliceert de dreiging immers dat het normale werk niet kan worden uitgevoerd. Dit roept heel wat praktische vragen op. Het kenniscentrum van SD Worx zet ze voor u op een rij.

Lees meer...
Voka.be

Een op de drie bedrijven plant aanwervingen

Het ondernemersvertrouwen in Vlaanderen is stabiel gebleven tegenover het voorjaar. Net zoals toen, verwacht 41% van de bedrijven een stijging van de productie in de komende zes maanden. Het aantal bedrijven dat aanwervingen en investeringen plant, is wel toegenomen. Een op drie bedrijven geeft aan de komende maanden extra personeel aan te werven tegenover een op vier in de eerste jaarhelft. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse conjunctuurenquête van Voka.

Lees meer...
Stijn Decock

De zwakste schakel

Het is moeilijk om het in een column die over economie en bedrijven gaat niet te hebben over de vreselijke aanslagen in Parijs. En de nasleep van die aanslagen. Die leert alvast één ding. De Europese lidstaten zijn net zoals in de eurocrisis en de vluchtelingencrisis steeds meer afhankelijk van elkaar en dus ook van de zwakste schakels. De druk om die zwakke schakels aan te pakken neemt hierdoor steeds meer toe. Bij het Parijse inferno is duidelijk dat één van die zwakke schakels zich in eigen land situeert. Tijd om die aan te pakken.

Lees meer...
Voka.be

Samenwerkingsakkoord havens versterkt internationale concurrentiepositie

De Voka Havenvereniging, het samenwerkingsverbond tussen Voka en de Vlaamse Havenvereniging vzw, is tevreden dat de havens van Antwerpen en Zeebrugge een samenwerkingsakkoord hebben gesloten. “Het akkoord is een win-win en wederzijdse erkenning van de rol van Antwerpen als internationale gateway voor de in- en uitvoer van de containers in Noord-West Europa. Dit akkoord vrijwaart daarenboven de volwaardige rol van Zeebrugge als containerhaven.” Aldus Rudi De Meyer, directeur Voka Havenvereniging.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
tel. 02 229 81 11 fax 02 229 81 00
info@voka.be

Partners