Extra fiscale controles gebruikt BV-vrijstelling

De fiscale administratie heeft momenteel een aantal extensieve controle-acties lopende betreffende het gebruik van een aantal fiscale gunstmaatregelen in het aanslagjaar 2012. Meer bepaald betreft het o.m. het gebruik van de vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers, overuren en ploegenarbeid.

Lees meer...

Recent

Voka.be

Grotere gemeenten voor meer bestuurskracht

Gemeentefusies kunnen volgens Voka een goede oplossing bieden om de steden en gemeenten slagkrachtiger te maken. Ook het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur volgt die piste nu, en raadt de kleine gemeenten aan om dringend na te denken over mogelijke fusies.

Lees meer...
Voka.be

Tijd voor een écht lerarenpact

“Leraren hebben een te laag niveau", aldus associatievoorzitter André Oosterlinck. De problematiek is helaas niet nieuw: eerder dit jaar bracht de beleidsevaluatie van de lerarenopleiding in Vlaanderen al aan het licht dat we ons zorgen moeten maken om de kwaliteit van onze toekomstige leerkrachten. De schuld enkel bij de leerkrachten leggen is hierbij te makkelijk.

Lees meer...
Voka.be

Voka Memorandum 2014: loonkosten

Jobs betekenen welwaart maar in ons land liggen de loonkosten voor bedrijven en ondernemingen torenhoog; En dat terwijl de werknemer netto niet teveel verdient. De loonhandicap halveren is dus een goede zaak voor zowel werkgever als werknemer.

Lees meer...
Voka.be

Vokatribune april 2014

Het aprilnummer van Vokatribune ligt vanaf vandaag bij onze leden in de bus. Centraal in deze editie staat het thema energie. In een rondetafelgesprek gaan experts dieper in op de prijs die we hiervoor betalen terwijl in het aansluitende dossier enkele interessante energie-ondernemingen aan bod komen.

Lees meer...
Voka.be

Rapport regeringen: met de hakken over de sloot

"De belastingen waren in 50 jaar nooit zo hoog”, stelt Voka in een artikel in Het Laatste Nieuws van 2 april. Voka maakte een evaluatie van de regeringen op en het resultaat is met de hakken over de sloot.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners