Bijzonder Algemene Vergadering 8 september

Graag nodigt Voka-voorzitter Michel Delbaere u uit op de Bijzondere Algemene Vergadering van Voka vzw die op 8 september 2015 om 17u30 plaatsvindt.

Lees meer...

Recent

Voka.be

Nieuwe toepassing pakt fraude met Belgisch Staatsblad aan

In de maand juli raakte bekend dat enkele bedrijven het slachtoffer waren van fraude bij de publicatie in het Belgisch Staatsblad. Een Bulgaarse crimineel deed zich valselijk voor als gedelegeerd bestuurder van een vennootschap en liet dit publiceren in het Belgisch Staatsblad. Met die publicatie probeerde hij achteraf geld afhandig te maken bij de bank. Voka heeft samen met advocatenkantoor Tack51 en IT-bedrijf TRI-S een gratis toepassing ontwikkeld waardoor dergelijke fraude voortaan sneller en automatisch kan opgespoord worden.

Lees meer...
Voka.be

Let op voor factuurfraude

De laatste weken ontvangen we opnieuw regelmatig meldingen van oplichtingen met facturen waarop het bankrekeningnummer werd vervalst.

Lees meer...
Voka.be

Chinese devaluatie: waakzaamheid geboden, weinig effect op korte termijn

Voka denkt dat de impact van de huidige devaluatie van de Chinese yuan maar een beperkte impact zal hebben op het herstel van de Vlaamse economie.  "China is met 2,3% slechts de negende exportpartner van Vlaanderen.  Toch moeten we waakzaam zijn voor indirecte effecten of verdere devaluaties" aldus Voka-hoofdeconoom Stijn Decock

Lees meer...
Voka.be

Ondernemers juichen buitenlandse ervaring studenten toe

De internationale studentenmobiliteit is dit jaar met 20% gestegen, dat blijkt uit cijfers die vandaag werden bekend gemaakt door het ministerie van onderwijs. Voka is tevreden dat steeds meer jongeren ook effectief de stap zetten naar het buitenland. “Voor jongeren is dit een steeds belangrijkere en essentiële troefkaart voor de arbeidsmarkt." zegt Hans Maertens.

Lees meer...
Voka.be

Voka: "rijken betalen effectief mee aan tax shift"

In het debat rond de tax shift klinkt al te vaak dat de vermogenden geen inspanning leveren. Uit ramingen van Voka blijkt het tegendeel. "De rijkste 10 procent zal zeker 70 procent van de hogere roerende voorheffing, die wordt opgetrokken van 25 naar 27 procent, betalen", zegt hoofdeconoom Stijn Decock.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners