Geef werkgevers instrumentarium om discriminatie weg te werken

Voka-topman Jo Libeer was te gast in de Zevende Dag n.a.v. de oproep die Vlaams minister-president Geert Bourgeois eerder die week lanceerde om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Lees meer...

Recent

Stijn Decock

Goedkopere euro maakt veel goed

Van de komkommertijd was er afgelopen zomer niet bepaald sprake.  De oorlog in Oost-Oekraïne, de veroveringen van IS, ebola, het Schots referendum, politiek Frankrijk op de dool, ongewone regeringscoalities in België. De kranten hadden het niet bepaald moeilijk om de pagina’s gevuld te krijgen.  Voor economen is het daarentegen wel een moeilijke tijd om in dergelijke verwarrende context een helder scenario voor de economie te zien.

Lees meer...
Stijn Decock

Mik op productieve inkomens

In de interessante discussie over inkomensongelijkheid de voorbije week in De Standaard ontbrak toch een element. Met name het inkomen zelf en hoe dat verdiend wordt. Het inkomen wordt in belangrijke mate bepaald door de toegevoegde waarde die een werknemer oplevert.

Lees meer...
Voka.be

Oproep om meer mensen van allochtone afkomst aan te werven

Tijdens de Voka Rentree op 9 september, riep minister-president Geert Bourgeois de 300 aanwezige bedrijfsleiders op om meer mensen van allochtone afkomst in hun bedrijven tewerk te stellen. Ook Voka doet graag eenzelfde warme oproep.

Lees meer...
Voka.be

Bedrijven kunnen zich niet verzekeren tegen stroomuitval

Vorige week presenteerde minister van Binnenlandse Zaken Melchior Wathelet het officiële afschakelplan bij een stroomtekort. In 28 Limburgse gemeentes zullen ondernemingen in meer of mindere mate hun activiteiten tijdelijk moeten onderbreken. Uit onderzoek van Voka – KvK Limburg blijkt dat bedrijven zich niet kunnen verzekeren tegen een stroomuitval.

Lees meer...
Voka.be

Vokatribune september 2014

Na de zomeronderbreking ligt de nieuwste Vokatribune bij onze leden in de bus. Ook ditmaal mikt de redactie op straffe ondernemersverhalen en actueel nieuws.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners