Schrijf u in voor het Vokacongres met keynote Carlos Brito

Op donderdag 20 november vindt het Vokacongres plaats in Brussels Expo Paleis 1. De Keynote spreker is dit jaar Carlos Brito, CEO van AB Inbev. Schrijf u alvast in voor dit inspirerende congres.

Lees meer...

Recent

Jo Libeer

De nieuwe Vlaamse en federale regering sluiten best een pact. Apart gaan we er niet geraken.

In 2040 gaat 1 euro op 3 naar sociale uitgaven zoals pensioenen en verzorging, leert de Studiecommissie voor de Vergrijzing ons in haar nieuw jaarverslag. Tegelijk wordt de budgettaire kost van vergrijzing acuter. Zo ligt er een verschil van liefst 2 procent bij de totale sociale uitgaven in 2040 ten opzichte van de vorige schattingen. Moeten we nu massaal panikeren?

Lees meer...
Voka.be

Voka Health Community en VitaValley worden partners

Voka Health Community en VitaValley hebben een partnerschapsovereenkomst afgesloten. Beide organisaties willen daarmee hun gemeenschappelijke doelstellingen versterken over de landsgrenzen heen en innovaties in de witte economie versnellen.

Lees meer...
Voka.be

Voka wil snel regeringen voor grote hervormingen

Voka wil dat er zo snel mogelijk een Vlaamse en  federale regering komt om grote hervormingen door te voeren. Dat zegt  de ondernemersorganisatie naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. De Vlaamse regering moet "snel en genoeg saneren" om zo snel mogelijk  een begrotingsevenwicht te bereiken.

Lees meer...
Voka.be

Vergrijzing: “Nood aan structurele hervormingen en meer economische groei”

“In 2040 gaat 1 euro op 3 naar sociale uitgaven. Een echt groeibeleid is dus onontbeerlijk om de vergrijzing betaalbaar te houden. In het pensioendebat focust men nog teveel op het pensioensysteem zelf en onderbelicht men het feit dat de betaalbaarheid van de pensioenen sterk zullen afhangen van de groei en de sterkte van de bedrijven in het Vlaanderen van de toekomst.

Lees meer...
Voka.be

Afgestudeerden PrIMA-project meteen aan het werk

De job van onderhoudstechnicus voert in de regio Antwerpen-Waasland al enkele jaren de lijst met knelpuntberoepen aan. De achttien cursisten die deze week de PrIMA-opleiding voor onderhoudstechnicus hebben afgerond, hebben dan ook haast allemaal een vaste job in de industrie op zak. ‘Het beste bewijs dat we met dit initiatief een krachtig antwoord bieden op een nijpende behoefte in onze regio’, aldus Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van onze Kamer. PrIMA is een initiatief van de Antwerpse-Wase Kamer in samenwerking met VDAB en Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners