Innovatie en productontwikkeling in uw bedrijf, de 10 geboden

InnovatieKies de juiste innovatiestrategie voor uw onderneming! Een strategisch innovatieplan bepaalt de globale doelstellingen die over een aantal jaren moeten bereikt worden en de grote lijnen van de wijze waarop. De keuze van de juiste innovatiestrategie is gebaseerd op de mogelijkheden van het bedrijf en de interactie tussen bedrijf, markt en concurrentie.

Een goede SWOT-analyse kan het vertrekpunt zijn. Welk innovatiebeleid verkiest het management en welke innovatiegraad kan het bedrijf aan? Hoe ziet de markt eruit? Mikt het bedrijf in deze markt op een pioniersrol? Of is het eerder een volger? Een duidelijke innovatiestrategie maakt het gemakkelijker om de juiste keuzes te maken in het innovatieproces. De tien geboden van innovatie, klik op het onderwerp om meer informatie te verkrijgen:

  1. Cultuur en medewerkersbeleid
  2. Trendwatching, creativiteitstrainingen en brainstormtechnieken
  3. Kennisbeheer
  4. Open innovatie en innovatienetwerken opbouwen
  5. Samenwerken met designers
  6. Innovatie, de markt en de klanten/gebruikers
  7. Het innovatieproces
  8. Technische aspecten van productontwikkeling
  9. Het beheer van intellectuele eigendommen
  10. Financiering van innovatie

U kunt hier een overzicht van organisaties vinden die u kunnen begeleiden bij innovatie.

Innovatie en internationaal ondernemen gaan tot slot hand in hand. Innovatie is de sleutel tot economische groei via export naar het buitenland. Ook op dit veld is Voka actief. Klik hier om hier meer over te weten te komen.

Error loading MacroEngine script (file: /Themes/RelatedNews.cshtml)
ThemeContent