Nationale persberichten

Voka voorstander van afschaffen ecocheques onder voorwaarden

Voka.be

Vandaag wordt er in het parlement gestemd over het afschaffen van het systeem van de ecocheques. Voor Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, is dit een belangrijke stap richting meer efficiëntie en administratieve vereenvoudiging voor onze bedrijven. Toch eist Voka eerst garanties dat het bedrag van de ecocheques voor 100 procent op dezelfde manier behandeld zal worden als vandaag. Dat betekent dus zonder RSZ en zonder enige vorm van fiscaliteit. Het kan niet de bedoeling zijn dat de kosten voor de werkgevers stijgen of de return voor de werknemers minder is.

 

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 14 februari 2017

Groei of schaarste

Voka.be
Op 9 februari stelt Stijn Decock, hoofdeconoom Voka, zijn nieuwste boek voor ‘Groei of schaarste, de cruciale vraag in tijden van overvloed’. In het boek houdt Stijn Decock een pleidooi voor een alternatieve visie op economische groei. Het boek is uitgegeven bij LannooCampus en te verkrijgen in de betere boekhandel. Lees meer...
 • Informatie
 • 01 februari 2017

Harde Brexit is nefast voor Vlaamse bedrijven

Voka.be

Gisteren hield de Britse eerste minister Theresa May een belangrijke toespraak over haar visie op Brexit. Ze maakte er duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk gaat voor een ‘harde’ Brexit en dus ook uit de interne markt stapt. Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen betreurt deze beslissing: “Dit is geen goed nieuws voor onze bedrijven”, aldus Hans Maertens. “Dit schept opnieuw onzekerheid over eventuele invoerrechten en nieuwe administratieve beslommeringen met douane. Nefast voor onze Vlaamse bedrijven.”

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 18 januari 2017

Nu onderwijshervorming in de scholen brengen

Voka.be

Vrijdag bereikte de Vlaamse Regering een akkoord over de hervorming van het secundair onderwijs. Voka is tevreden dat de knoop eindelijk is doorgehakt. “We hebben hier lang genoeg op gewacht”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “Het akkoord zorgt ervoor dat ons onderwijs eenvoudiger en transparanter wordt georganiseerd. De onderverdeling in acht studiedomeinen zal bijdragen tot een betere studiekeuze.” Daarnaast verwelkomt Voka de extra aandacht voor STEM-richtingen en de lerarenopleiding.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 16 januari 2017

Voka Nieuwjaarsreceptie 2017

Voka.be

Vandaag houdt Voka haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de Bozar in Brussel. Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak riep Voka-voorzitter Paul Kumpen de federale regering op om werk te maken van een hervorming van de vennootschapsbelasting. “Tijd dat de regering kleur bekent: kiest ze voor een ambitieuze groeiagenda of rijdt ze zich vast in partijpolitieke spelletjes?”. Daarnaast hoopt Voka dat de Groep van 10 nog deze maand een loonakkoord kan sluiten. Voka waarschuwde hierbij dat er evenwel nauwelijks ruimte is voor een bijkomende loonmarge.

Lees meer...
 • Informatie
 • 10 januari 2017

Lokale persberichten

Eerste Startathlon in West-Vlaanderen vindt plaats in Kortrijk

Voka.be

Van maart tot juni loopt voor het eerst in West-Vlaanderen de Startathlon. Dat is een programma dat bedrijven uit de IT/SaaS- en uit de hardwaresector in zeven stappen begeleidt om hun product te vermarkten en hun verdienmodel uit te testen. De Startathlon in Kortrijk is een initiatief van Sirris, Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en de Stad Kortrijk. 

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 16 februari 2017

Wereldkampioen Wout van Aert legt eerste steen To Walk Again-Postrevalidatiecentrum

Voka.be

To Walk Again, de stichting van Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een beperking te verbeteren, bouwt een verdieping van het AZ Herentals om tot het eerste postrevalidatiecentrum in Vlaanderen. Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert en zijn partner Sarah De Bie, de kersverse peter en meter van To Walk Again, legden de symbolische eerste steen van het centrum dat in het najaar de deuren opent.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 15 februari 2017

Voka Oost-Vlaanderen roept op tot anti-disciplinair gedrag

Voka.be

Interactie, kennisdeling en samenwerking vormen de sleutel tot succes in ondernemerscentra aan Amerikaanse oostkust. Gedelegeerd bestuurder Geert Moerman deelt zijn impressies tijdens de handelsmissie naar Boston & New York.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 16 februari 2017

Voka feliciteert West-Vlaamse gazellen

Voka.be

Het economisch weekblad Trends bekroont deze week de snelst groeiende bedrijven van West-Vlaanderen. De nieuwe ‘Trends Gazellen’ zijn De Tabakshoeve (grote bedrijven), De Witte-Vandecaveye (middelgrote bedrijven) en Infohos Services (kleine bedrijven). Voka West-Vlaanderen feliciteert hen met die mooie erkenning. 

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 15 februari 2017

Woestijnvis Wouter Vandenhaute is Comm'af-topspreker

Voka.be

Op 8 maart 2017 heeft de tweede editie van Comm’Af plaats. Ook dit jaar slaan 12 studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL en Voka - KvK Limburg de handen in elkaar. Ze pakken opnieuw uit met een stevig programma en een kanjer van een afsluitende keynote: Wouter Vandenhaute, CEO van Flanders Classics (oa. Ronde van Vlaanderen) en voorzitter van de raad van bestuur van De Vijver Media (de holding boven productiehuis Woestijnvis en de SBS-zenders VIER, VIJF en ZES). Daarnaast worden de Comma en de Persprijs uitgereikt.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 14 februari 2017
Pers