Nationale persberichten

Harde Brexit is nefast voor Vlaamse bedrijven

Voka.be

Gisteren hield de Britse eerste minister Theresa May een belangrijke toespraak over haar visie op Brexit. Ze maakte er duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk gaat voor een ‘harde’ Brexit en dus ook uit de interne markt stapt. Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen betreurt deze beslissing: “Dit is geen goed nieuws voor onze bedrijven”, aldus Hans Maertens. “Dit schept opnieuw onzekerheid over eventuele invoerrechten en nieuwe administratieve beslommeringen met douane. Nefast voor onze Vlaamse bedrijven.”

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 18 januari 2017

Nu onderwijshervorming in de scholen brengen

Voka.be

Vrijdag bereikte de Vlaamse Regering een akkoord over de hervorming van het secundair onderwijs. Voka is tevreden dat de knoop eindelijk is doorgehakt. “We hebben hier lang genoeg op gewacht”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “Het akkoord zorgt ervoor dat ons onderwijs eenvoudiger en transparanter wordt georganiseerd. De onderverdeling in acht studiedomeinen zal bijdragen tot een betere studiekeuze.” Daarnaast verwelkomt Voka de extra aandacht voor STEM-richtingen en de lerarenopleiding.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 16 januari 2017

Staat van onze Brusselse tunnels is middeleeuws

Voka.be

Door een incident in een technische ruimte van de Rogiertunnel werd het Brusselse verkeer vandaag ernstig verstoord. Het is het zoveelste incident op rij op de Brusselse kleine ring. Voor Voka is de maat meer dan vol: “Het wordt tijd dat de Brusselse regering ingrijpt. Het volstaat niet een plan voor de renovatie te hebben. Plannen snel en efficiënt uitvoeren is nog belangrijker”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka. “We roepen de Brusselse regering op om versneld werk te maken van een volledige renovatie van de tunnels, want dergelijke incidenten brengen onze economie ernstige schade toe.'

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 09 januari 2017

Voka Nieuwjaarsreceptie 2017

Voka.be

Vandaag houdt Voka haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de Bozar in Brussel. Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak riep Voka-voorzitter Paul Kumpen de federale regering op om werk te maken van een hervorming van de vennootschapsbelasting. “Tijd dat de regering kleur bekent: kiest ze voor een ambitieuze groeiagenda of rijdt ze zich vast in partijpolitieke spelletjes?”. Daarnaast hoopt Voka dat de Groep van 10 nog deze maand een loonakkoord kan sluiten. Voka waarschuwde hierbij dat er evenwel nauwelijks ruimte is voor een bijkomende loonmarge.

Lees meer...
 • Informatie
 • 10 januari 2017

Hervorming vennootschapsbelasting dringend nodig

Voka.be

Groei is onontbeerlijk om investeringen en werkgelegenheid te stimuleren. Deze groei vergt een stabiel ondernemingsklimaat, gunstig zowel voor nieuw ondernemerschap als voor de doorgroei van bestaande ondernemingen.Concurrentievermogen is een cruciaal element om die groei te garanderen.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 19 december 2016

Lokale persberichten

Kasteelhoeve Wange verkozen tot Klimaatambassadeur 2016

Voka.be

Seminarielocatie en gastenverblijf Kasteelhoeve Wange uit Landen werd gisterenavond uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2016. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK) – een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant – een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. Kasteelhoeve Wange haalde het van The Java Coffee Company uit Rotselaar en Wasserij St. Roch uit Halle.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 18 januari 2017

Onze speerpunten voor de regio Ieper

Voka.be

In de streek rond Ieper bedraagt de werkloosheidsgraad slechts 4,9%, tegenover 7,2% in heel Vlaanderen. Die krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat  bedrijven moeilijk geschikte medewerkers vinden. Dat vormt voor heel wat ondernemingen een rem op hun groei. Daarom zet Voka West-Vlaanderen verschillende acties op.

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 16 januari 2017

Harde Brexit is nefast voor West-Vlaamse bedrijven

Voka.be

Dinsdag hield de Britse eerste minister Theresa May een belangrijke toespraak over haar visie op Brexit. Ze maakte er duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk gaat voor een ‘harde’ Brexit en dus ook uit de interne markt stapt. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen betreurt die beslissing: “Dit schept opnieuw onzekerheid over eventuele invoerrechten en nieuwe administratieve beslommeringen met douane. Nefast voor onze Vlaamse en West-Vlaamse bedrijven.”

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 18 januari 2017

Extra jaren vertraging Oosterweel onaanvaardbaar voor bedrijven

Voka.be

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland nam onthutst kennis van de adviezen van de auditeurs van de Raad van State die fundamentele kritiek hebben op de manier waarop het MER-Oosterweel tot stand kwam. Een mogelijke vernietiging van het GRUP is een economische catastrofe voor een regio die smeekt om oplossingen. Een setback van jaren is onaanvaardbaar voor het bedrijfsleven. 

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 17 januari 2017

‘Hoe meer ondernemende vrouwen, hoe succesvoller onze economie’

Voka.be

Voka – Kamer van Koophandel Kempen organiseert op 21 maart in Den Eyck in Kasterlee het eerste Powerevent ‘Women only’. De schijnwerpers zijn hierdoor de eerste dag van de lente exclusief gericht op de ondernemende vrouwen in de regio. ‘Met Katrien Herdewyn, Veerle Dobbelaere en Saskia Van Uffelen halen we tijdens dit event drie topvrouwen naar de Kempen’, zegt Leen Binnemans, accountmanager PLATO. ‘Het event is tevens de kick-off van twee nieuwe netwerkgroepen die we opstarten, exclusief voor vrouwelijke ondernemers.’

Lees meer...
 • Nieuwsartikel
 • 10 maart 2016
Pers