Verdiep u mee in de Visegrád-landen

16/02/2017

U hebt interesse om zaken te doen in één of meerdere van de zogenaamde Visegrád-landen, met name Tsjechië, Hongarije, Polen en Slovakije? Op donderdag 9 maart organiseert Voka – KvK Mechelen, in samenwerking met de respectievelijke ambassades van dit viertal, een businessforum bij de Heistse firma Vink.


De Visegrád-groep, ook de Visegrád-vier of V4 genoemd, is een alliantie van vier Centraal-Europese staten: de Tsjechische Republiek, Hongarije, Slovakije en Polen, waarvan dat laatste land momenteel het voorzitterschap van de groep heeft.

Groot potentieel
Oorspronkelijk is deze alliantie opgericht voor de verdere Europese integratie. Vandaag richt die zich tot economische, politieke en militaire coöperatie, ook inzake energie. Alle vier landen van de groep zijn hoge inkomlanden met een stabiele economische groei. Als het zou aanzien worden als één staat, dan is de Visegrád-groep de vijfde grootste economie in Europa en de twaalfde in de wereld.
Het V4 businessforum wil bedrijven in contact brengen met de vertegenwoordigers van de Visegrád-landen.

Minister aanwezig
Na een rondleiding bij Vink mogen zij actuele zakelijke informatie over de verschillende economieën verwachten, net als een overzicht van de belangrijkste businessopportuniteiten en investeringsprojecten. Hongarije bijt de spits af in het programma. Naast de Hongaarse ambassadeur Zoltán Nagy is ook de Hongaarse minister van Staat voor Economische Diplomatie Levente Magyar aanwezig. Hij geeft als eerste een toelichting over de Hongaarse economie en het businessklimaat, met focus op de investeringsopportuniteiten. Aansluitend volgen toespraken van ambassadeurs Artur Jan Orzechowski (Polen), Jaroslav Kurfürst (Tsjechische Republiek) en Stanislav Vallo (Slovakije), een panelgesprek met vier bedrijven die handelservaring hebben op deze landen en een netwerkbuffet.

Concert als afsluiter
Geïnteresseerden kunnen ook vrijblijvend inschrijven voor het Visegrád-concert later op de dag. Dat concert wordt opgeluisterd door de Kamerfilharmonie van Vlaanderen, onder leiding van dirigent Herman Engels.
In de kijker

Contactpersonen