Turkse invasie in Antwerpen

09/03/2012
Na de Spanjaarden in 1585, vielen nu ook de Turken Antwerpen binnen. Daar leek het alleszins op toen gisteren vijftien enthousiaste Turkse Kamers van Koophandel uit heel Turkije en 138 bedrijven Antwerpen en de Antwerps-Wase Kamer bezochten.
Na een economische schets door mevrouw Tulu Gurakan, commercieel en economisch attaché van de Turkse ambassade, volgden praktijkgetuigenissen 'vol goesting' over Turkije.  Het loont de moeite Commerciële managers William Dekeulenaere en Otto Vrebos van Katoen Natie getuigden: 'De uitdagingen zijn taal, daaruit voortvloeiend miscommunicatie, probleem van facturen en stroeveoverheidsprocedures. Maar Turkije loont absoluut de moeite! Onze tips: creëer je eigen loyaal, neutraal en onofficieel netwerk dat je met raad en daad bijstaat, zorg voor medewerkers als voor familie, heb persoonlijk contact eerder dan contact via e-mails, en tracht je aan agenda en timelines te houden.'   Clement Meersman, voorzitter van de raad van bestuur van Deceuninck Turkije getuigde op zijn beurt: 'Turken zijn harde loyale werkers maar ook harde onderhandelaars.'   Turkse minister voor EU Affairs 'Dit bezoek kadert in het project European Turkish Chamber Forum II gesponsord door de Europese Commissie in samenwerking met Eurochambres, de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel, BECI, TOBB en Voka internationaal', zei manager internationaal Jill Suetens na afloop. 'We hebben sinds jaar en dag uitstekende relaties met de Turkse Kamers. Bovendien zullen we eerstdaags ook de minister van Turkije voor EU Affairs Mr. Bagiz in Antwerpen ontvangen en hopen we op een nieuwe samenwerking met de Kamer van Koophandel Caycuma. Onze Antwerps-Wase bedrijven hebben enkel baat bij die goede relaties. Ten slotte staat Turkije op de dertiende plaats qua Vlaamse export en heeft het als groeiland met jonge actieve bevolking een enorm potentieel.'

Jill Suetens
Manager internationaal departement
jill.suetens@voka.be

+32 3 232 22 19

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be