Vakbonden spelen met toekomst van het land

Voka verwerpt de spontante en onverantwoorde staking bij het spoor. Opnieuw zijn de reiziger en de burger de dupe. Daarom eist Voka snel wetgeving over een minimumdienstverlening. "Dergelijke acties zijn verwerpelijk en moeten in de toekomst vermeden worden" aldus Hans Maertens.

Lees meer...

Recent

Voka.be

Uitgaven voor innovatie stijgen

De uitgaven voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Gezamenlijk investeren we in Vlaanderen meer dan 5,8 miljard euro in O&O.

Lees meer...
Voka.be

Vlaanderen trekt 100 mio euro uit voor meer en ambitieuzer ondernemerschap

De komende 4 jaar investeert Vlaams minister van Economie Philippe Muyters 100 miljoen euro in een brede waaier aan projecten om ondernemerschap in Vlaanderen aan te zwengelen en meer ambitie in te pompen. Elf partners (UNIZO, VOKA, SIRRIS, NSZ, Roularta, Confederatie Bouw, Netwerk Ondernemen, Startups.be, Flanders DC en EY) werden geselecteerd, in een vernieuwde vorm van resultaatgerichte samenwerking.

Lees meer...
Voka.be

"Dit is een betoging tegen de burger"

Vandaag vindt in Brussel een vakbondsbetoging plaats tegen het regeringsbeleid. Voka betreurt deze actie van de vakbonden want door de betoging wordt de gewone burger opnieuw getroffen, in het bijzonder de pendelaars naar Brussel. Toch zal de impact op het bedrijfsleven volgens Voka minimaal zijn. “Dit is vooral een betoging van de openbare sector, het bedrijfsleven zal hier weinig hinder van ondervinden. Vooral de mobiliteit van de werknemers wordt vandaag een uitdaging maar bedrijven hebben zich hierop voorbereid.” aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

Lees meer...
Stijn Decock

Disruptie bij familiebedrijven

Vorige week hield Voka een congres over disruptie met als baseline ‘Durven, Vernieuwen, Veroveren’. Deze drie werkwoorden zijn de belangrijkste ingrediënten die bedrijven nodig hebben om in disruptieve tijden te overleven. Niet alleen het management staat hierbij voor grote uitdagingen, ook de aandeelhouders en in het bijzonder de aandeelhouders van familiale bedrijven moeten durven meestappen en vernieuwen.

Lees meer...
Voka.be

Voka pleit voor invoering kilometerheffing personenwagens

Willen we de mobiliteit in België structureel verbeteren, dan moet er werk gemaakt worden van een slimme kilometerheffing voor personenwagens. Voka roept de Vlaamse Regering op om nog deze legislatuur hierin een beslissing te nemen. “Een kilometerheffing enkel op vrachtwagens lost het fileprobleem niet op.”

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
tel. 02 229 81 11 fax 02 229 81 00
info@voka.be

Partners