Wat betekent niveau 4 voor uw onderneming? Vragen en antwoorden

Het veiligheidsniveau wordt omwille van de terreurdreiging in Brussel op het hoogste niveau gehandhaafd. Dit heeft uiteraard ook impact op het ondernemingsleven. In bepaalde gevallen impliceert de dreiging immers dat het normale werk niet kan worden uitgevoerd. Dit roept heel wat praktische vragen op. Het kenniscentrum van SD Worx zet ze voor u op een rij.

Lees meer...

Recent

Voka.be

Een op de drie bedrijven plant aanwervingen

Het ondernemersvertrouwen in Vlaanderen is stabiel gebleven tegenover het voorjaar. Net zoals toen, verwacht 41% van de bedrijven een stijging van de productie in de komende zes maanden. Het aantal bedrijven dat aanwervingen en investeringen plant, is wel toegenomen. Een op drie bedrijven geeft aan de komende maanden extra personeel aan te werven tegenover een op vier in de eerste jaarhelft. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse conjunctuurenquête van Voka.

Lees meer...
Stijn Decock

De zwakste schakel

Het is moeilijk om het in een column die over economie en bedrijven gaat niet te hebben over de vreselijke aanslagen in Parijs. En de nasleep van die aanslagen. Die leert alvast één ding. De Europese lidstaten zijn net zoals in de eurocrisis en de vluchtelingencrisis steeds meer afhankelijk van elkaar en dus ook van de zwakste schakels. De druk om die zwakke schakels aan te pakken neemt hierdoor steeds meer toe. Bij het Parijse inferno is duidelijk dat één van die zwakke schakels zich in eigen land situeert. Tijd om die aan te pakken.

Lees meer...
Voka.be

Samenwerkingsakkoord havens versterkt internationale concurrentiepositie

De Voka Havenvereniging, het samenwerkingsverbond tussen Voka en de Vlaamse Havenvereniging vzw, is tevreden dat de havens van Antwerpen en Zeebrugge een samenwerkingsakkoord hebben gesloten. “Het akkoord is een win-win en wederzijdse erkenning van de rol van Antwerpen als internationale gateway voor de in- en uitvoer van de containers in Noord-West Europa. Dit akkoord vrijwaart daarenboven de volwaardige rol van Zeebrugge als containerhaven.” Aldus Rudi De Meyer, directeur Voka Havenvereniging.

Lees meer...
Voka.be

Bryo host van wereldwijde pitchwedstrijd

Deze week was Bryo, het startersproject van Voka, host van de wereldwijde pitchwedstrijd ‘Get in the ring’. Deze internationale wedstrijd gaat op zoek naar de meest beloftevolle startups. Op basis van hun pitch worden de doelstellingen, het business model, de markt, het eventuele team en de financiën beoordeeld.

Lees meer...
Voka.be

Wat is het effect van de terreuraanslagen op de Vlaamse bedrijven? Vraag & antwoord

Is er een effect van de gebeurtenissen van vorige week op de Vlaamse bedrijven? Voka-hoofdeconoom Stijn Decock beantwoordt drie vragen.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
tel. 02 229 81 11 fax 02 229 81 00
info@voka.be

Partners