Federaal regeerakkoord toegelicht: loonvorming, lastenverlaging en eindeloopbaan

Het Voka-kenniscentrum verduidelijkt het Federaal regeerakkoord inzake loonvorming, lastenverlaging en de maatregelen inzake de eindeloopbaan op basis van de info waarover we op 22 oktober beschikten.

Lees meer...

Recent

Stijn Decock

Daling olieprijs goed nieuws voor Westen

Het leek er lang op dat de olieprijs niet meer onder de 100 dollar per vat zou dalen. Maar sinds enkele weken noteert de olieprijs onder de 90 dollar. Is dit een serieuze gamechanger voor de olieproducerende landen? En in hoeverre profiteren olie-importerende landen zoals België hiervan?

Lees meer...
Voka.be

Voorbij ideologie, op zoek naar pragmatisme

Op 15 december organiseren de vakbonden een nationale staking die het begin van een reeks acties inluidt tegen de nieuwe regering. Aan werkgeverszijde wordt met onbegrip gereageerd. “Te vroeg”, klinkt het. Voka-topman Jo Libeer en Caroline Copers van ABVV gaan in debat in het Eén-programma De Vrije Markt.

Lees meer...
Stijn Decock

De tactische kiezer

Nog nooit kwamen de Vlaamse democratische partijen in de kiescampagne met zo’n gedetailleerde verkiezingsprogramma’s. Elk partijhoofdkwartier was aan het rekenen geslagen en probeerde met min of meer coherent berekende plannen de kiezer te overtuigen.

Lees meer...
Voka.be

Young Voka Metropolitan airside tour Brussels Airport

Brussels Airport is, na de Antwerpse haven, de tweede grootste economische motor van ons land. Op en rond onze nationale luchthaven zijn 20.000 rechtstreekse banen gemoeid, indirect wordt er maar liefst aan 40.000 personen werkgelegenheid geboden, zowel in Vlaanderen als in Brussel.

Lees meer...
Voka.be

Maatregel gewaarborgd loon uitgesteld

In het regeerakkoord was oorspronkelijk afgesproken dat werkgevers vanaf volgend jaar zieke werknemers twee maanden een gewaarborgd loon moeten uitbetalen vooraleer het ziekenfonds tussenkomt. Vandaag is dat één maand voor bedienden en minder voor arbeiders.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners