Vokatribune congreseditie 2014

De nieuwste editie van Vokatribune staat volledig in het teken van de vierde industriële revolutie en de onderneming van morgen.

Lees meer...

Recent

Jo Libeer

Hoe overleven we de Vierde Industriële Revolutie?

Vandaag staan we op de vooravond van een nieuwe, Vierde Industriële Revolutie. Iedere Industriële Revolutie brengt belangrijke economische en maatschappelijke omwentelingen met zich mee. De Vierde vormt hierop geen uitzondering, hier zijn de opportuniteiten, net als de bedreigingen, enorm. Vlaanderen heeft de bouwstenen om hier een succes van te maken, maar dan moeten alle actoren in de maatschappij beter samenwerken.

Lees meer...
Voka.be

Voka en Vlaamse Havenvereniging bundelen krachten in Voka-Havenvereniging

Voka en de Vlaamse Havenvereniging vzw gaan structureel samenwerken. De koepel van private havengemeenschappen van de vier Vlaamse zeehavens Oostende, Zeebrugge, Gent en Antwerpen, wordt daardoor de Voka-Havenvereniging.

Lees meer...
Voka.be

Laat ons samen werk maken van Duaal Leren

Goed gevormd talent is het basisingrediënt van economische groei en vooruitgang. Jongeren die goed en enthousiast opgeleid aan de start komen van hun professionele loopbaan zorgen voor duurzame voorsprong op onze uitdagers. Sterke bruggen tussen onderwijs en de  ondernemingswereld zijn hierbij fundamenteel. Leerlingen moeten daarom ook tijdens hun onderwijs diepgaand in contact komen met de ondernemingsrealiteit van vandaag.

Lees meer...
Voka.be

Vertrouwen ondernemers daalt, investeringen en aanwervingen blijven op peil

De Vlaamse ondernemers zijn vandaag minder optimistisch dan in het voorjaar van 2014. Toch mag er nog steeds groei verwacht worden. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse conjunctuurenquête van Voka. Meer dan 1.600 ondernemingen namen deel aan de bevraging. Hoewel ze globaal minder optimistisch zijn, blijven de intenties over nieuwe aanwervingen en investeringen op hetzelfde niveau als zes maand geleden.

Lees meer...
Voka.be

Indexsprong levert geen 2% concurrentiewinst op

Voka juicht de indexsprong die de regering Michel I beslist heeft  toe. Toch moet opgelet worden dat die sprong niet teveel uitgehold raakt door allerlei tariefverhogingen van openbare diensten. Anders zullen er snel bijkomende maatregelen nodig zijn om de concurrentiepositie te versterken.

Lees meer...

Agenda

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners