Septemberverklaring wat is er voor u van belang?

 

Op maandag hield Vlaams Minister-President Geert Bourgeois zijn traditionele septemberverklaring. Hij keek er vooruit op het nieuwe politieke jaar. Voka analyseerde voor u de belangrijkste punten voor ondernemers.

Lees meer...
Error loading MacroEngine script (file: /Site/EntitiesMostRecentItems.cshtml)

Recent

Voka.be

UNILIN met primeur op Voka Open Bedrijvendag

 Op 2 oktober 2016 neemt UNILIN, division flooring voor het eerst deel aan de nationale Voka Open Bedrijvendag. Dan opent de marktleider in innovatieve vloeroplossingen, net zoals meer dan 300 andere organisaties, zijn deuren voor het grote publiek. Bezoekers krijgen een unieke kijk achter de schermen in de vestiging te Wielsbeke – ze ontdekken er een gloednieuwe, ultramoderne productielijn voor laminaat en kunnen er het recent uitgebreide, volautomatische magazijn van dichtbij bezichtigen.

Lees meer...
Voka.be

Voka tevreden met meer middelen voor innovatie en mobiliteit

Vandaag presenteerde Minister-President Geert Bourgeois de beleidsprioriteiten voor zijn regering tijdens de septemberverklaring in het Vlaamse Parlement. Voka is tevreden dat de Vlaamse regering op spoor blijft met een begroting in evenwicht, maar waarschuwt dat debudgetteringen enkel onder strikte voorwaarden kunnen. Daarnaast juicht Voka toe dat al zijn prioriteiten werden weerhouden: "De Vlaamse regering maakt werk van de Voka prioriteiten: extra middelen voor mobiliteit en innovatie en de afbouw van belasting op investeringen," aldus Hans Maertens.  

Lees meer...
Voka.be

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

vcdoVandaag stelt Voka het Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) voor. Dit charter biedt uw onderneming de mogelijkheid duurzaam ondernemen concreet vorm te geven. Elke onderneming uit eender welke sector en van verschillende grootte kan dankzij het VCDO op eigen maat via een actieplan resultaatgericht en continu optimaliserend aan duurzaam ondernemen werken. De Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties vormen hiervoor het universeel kader. De deelnemer legt op het einde van het jaar zijn realisaties voor aan een team van onafhankelijke deskundigen en ontvangt na een positieve evaluatie het VCDO.

Lees meer...
Stijn Decock

Besparen op lange termijn

Het was pijnlijk nieuws. Twee keer ging het om een misschatting. In Nederland had men het begrotingstekort te laag ingeschat. Buiten de verwachtingen viel al in het tweede kwartaal een overschot van 0,5% van het bbp te noteren. In België daarentegen is het begrotingstekort veel dieper dan verwacht. We flirten dit jaar opnieuw met een tekort van 3% van het bbp of bijna 12 miljard euro.

Lees meer...
Voka.be

Voka neemt deel aan week van de mobiliteit

Voka neemt deel aan de week van de mobiliteit. Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, liet een week lang de wagen zoveel mogelijk aan de kant staan en verplaatste zich via de fiets, carpooling of de trein. Zijn ervaringen lees je hier.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
tel. 02 229 81 11 fax 02 229 81 00
info@voka.be

Partners