Voka: "rijken betalen effectief mee aan tax shift"

In het debat rond de tax shift klinkt al te vaak dat de vermogenden geen inspanning leveren. Uit ramingen van Voka blijkt het tegendeel. "De rijkste 10 procent zal zeker 70 procent van de hogere roerende voorheffing, die wordt opgetrokken van 25 naar 27 procent, betalen", zegt hoofdeconoom Stijn Decock.

Lees meer...

Recent

Hans Maertens

Oké voor jobs, jobs en jobs, maar

“Deze regering heeft drie belangrijke prioriteiten: jobs jobs en jobs”, dat herhaalde premier Charles Michel deze morgen tijdens de persconferentie over de taxshift. Dat horen wij natuurlijk graag, want we zeggen het al een hele tijd: groei is onze enige sociale zekerheid, de enige manier om duurzaam jobs te creëren. En deze hervormingen zijn het startschot voor meer groei en competitiviteit.


Lees meer...
Voka.be

Overzicht van federale maatregelen rond taxshift en begroting

Deze nacht heeft de federale regering een akkoord bereikt over de langverwachte taxshift. Daarnaast heeft de regering de begroting van 2015-2016 op orde gebracht. Hieronder vindt u een overzicht van de meest belangrijke maatregelen.

Lees meer...
Voka.be

Taxshift goed voor groei en jobs

Deze nacht heeft de federale regering een akkoord bereikt over de langverwachte taxshift. Daarnaast heeft de regering de begroting van 2015-2016 op orde gebracht. “Voka is steeds voorstander geweest van een grote taxshift”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “En een shift van 3,7 miljard tegen 2018 is alvast een behoorlijk bedrag.”

Lees meer...
Voka.be

Vlaamse regering zet de bakens uit voor hervorming diversiteitsbeleid

Met de conceptnota zoals vorige week vrijdag goedgekeurd door de Vlaamse regering, wil het beleid voortaan inzetten op een andere aanpak van het diversiteitsbeleid: de nadruk zal nu liggen op competenties.

Lees meer...
Voka.be

Vlaamse regering maakt verder werk van administratieve vereenvoudiging voor bedrijven

Op voorstel van minister Schauvliege keurde de Vlaamse regering vorige week vrijdag een aantal wijzigingen goed op het besluit dat de stedenbouwkundige handelingen opsomt die zijn vrijgesteld van de vergunningsplicht.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners