Vergrijzing: “Nood aan structurele hervormingen en meer economische groei”

“In 2040 gaat 1 euro op 3 naar sociale uitgaven. Een echt groeibeleid is dus onontbeerlijk om de vergrijzing betaalbaar te houden. In het pensioendebat focust men nog teveel op het pensioensysteem zelf en onderbelicht men het feit dat de betaalbaarheid van de pensioenen sterk zullen afhangen van de groei en de sterkte van de bedrijven in het Vlaanderen van de toekomst.

Lees meer...

Recent

Voka.be

Afgestudeerden PrIMA-project meteen aan het werk

De job van onderhoudstechnicus voert in de regio Antwerpen-Waasland al enkele jaren de lijst met knelpuntberoepen aan. De achttien cursisten die deze week de PrIMA-opleiding voor onderhoudstechnicus hebben afgerond, hebben dan ook haast allemaal een vaste job in de industrie op zak. ‘Het beste bewijs dat we met dit initiatief een krachtig antwoord bieden op een nijpende behoefte in onze regio’, aldus Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van onze Kamer. PrIMA is een initiatief van de Antwerpse-Wase Kamer in samenwerking met VDAB en Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Lees meer...
Voka.be

Schrijf u in voor het Vokacongres met Carlos Brito

Op donderdag 20 november vindt het Vokacongres plaats in Brussels Expo Paleis 1. De Keynote spreker is dit jaar Carlos Brito, CEO van AB Inbev. Schrijf u alvast in voor dit inspirerende congres.

Lees meer...
Jo Libeer

Wat Voka bedoelt met besparen op welzijn

Elf gebruikersorganisaties en koepelverenigingen vragen om te investeren in welzijn en zorg in het kader van de Vlaamse regeringsonderhandelingen. De zorgbehoeften nemen toe, welzijn is essentieel voor onze levenskwaliteit en de zorgsector is een bron van tewerkstelling en dus welvaart. Wie kan er dus tegen investeringen in zorg zijn?

Lees meer...
Voka.be

Nieuwe Vokawijzer: fiscale incentives voor innovatie

Om onderzoek en innovatie in België een boost te geven heeft de federale regering een reeks fiscale maatregelen genomen. Van deze maatregelen heeft Voka een overzicht gemaakt in de nieuwste Vokawijzer.

Lees meer...
Voka.be

De Week van het Internationaal Ondernemen 2014

Voka organiseert voor de tiende maal de Week van het Internationaal Ondernemen. Dit jaar vinden de infosessies plaats in de week van 6 oktober.


In één week kan u gratis een of meerdere landensessies bijwonen en luisteren naar wat deze landen te bieden hebben aan grondstoffen, interessante producten, diensten of technologie. U kan er vooral te weten komen of het interessante afzetmarkten zijn voor uw onderneming en hoe u ze best benadert.

Volgende vijf regio's komen aan bod: Turkije, Afrika, het zuiden van de Verenigde Staten, Australië en Polen.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners