Federaal akkoord: Goede hervormingen en besparingen, maar fiscaliteit blijft problematisch

Vorige week bereikte de federale regering een akkoord over de begroting en enkele belangrijke hervormingen. Voka is tevreden dat het begrotingstekort voornamelijk via besparingen  verminderd wordt en dat er belangrijke doorbraken zijn in de loonnorm en de flexibilisering van de arbeidsmarkt.Lees meer...

Recent

Voka.be

Oproep Vlaamse Klimaattop: wat doet u voor het klimaat?

klimaat De Vlaamse regering roept het bedrijfsleven, het middenveld en kennisinstellingen op om hun inzet voor het klimaat te tonen via concrete engagementen. Deze engagementen zullen verzameld worden en samen een klimaatpact vormen dat op de volgende klimaattop op 1 december 2016 wordt afgesloten.

Lees meer...
Voka.be

600.000 bezoekers op Voka Open Bedrijvendag

Op zondag verwelkomden meer dan 300 Belgische bedrijven het grote publiek op de 26ste editie van Voka Open Bedrijvendag. Meer dan 600.000 mensen namen een kijkje achter de schermen bij hun favoriete bedrijven. Er werden naar goede gewoonte technische snufjes gedemonstreerd, jobs uitgeprobeerd, hapjes geproefd en weetjes verzameld. “Voka Open Bedrijvendag was opnieuw een feestdag voor het ondernemerschap” aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

Lees meer...
Voka.be

Federale regering: tijd voor hervormingen

 

De federale regering zit in de laatste rechte lijn voor de begrotingsbesprekingen. Hoog tijd voor een hervorming van de automatische index, een flexibilisering van de arbeidsmarkt en een hervorming van de venootschapsbelasting.

 

Lees meer...
Voka.be

Septemberverklaring wat is er voor u van belang?

 

Op maandag hield Vlaams Minister-President Geert Bourgeois zijn traditionele septemberverklaring. Hij keek er vooruit op het nieuwe politieke jaar. Voka analyseerde voor u de belangrijkste punten voor ondernemers.

Lees meer...
Stijn Decock

Besparen op lange termijn

Het was pijnlijk nieuws. Twee keer ging het om een misschatting. In Nederland had men het begrotingstekort te laag ingeschat. Buiten de verwachtingen viel al in het tweede kwartaal een overschot van 0,5% van het bbp te noteren. In België daarentegen is het begrotingstekort veel dieper dan verwacht. We flirten dit jaar opnieuw met een tekort van 3% van het bbp of bijna 12 miljard euro.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
tel. 02 229 81 11 fax 02 229 81 00
info@voka.be

Partners