Christian Van Thillo in Vokatribune over de transformatie van De Persgroep

“We zijn ons bedrijf echt aan het transformeren”, zegt Christian Van Thillo, CEO van mediagroep De Persgroep. “We worden een ander bedrijf.” Hij vertelt waarom en hoe. “De voorbije jaren hebben we een aantal grote overnames gedaan, in Nederland en Denemarken. Dit jaar zal de nadruk liggen op innovatie.”

Lees meer...

Recent

Voka.be

Gezamenlijke reactie Unizo en Voka op debat kinderbijslagfondsen

Het debat over de kinderbijslag en de kinderbijslagfondsen moet volgens werkgeversorganisaties Unizo en Voka ten gronde gevoerd worden. Een kosten-batenanalyse van Deloitte over de kinderbijslag roept op om in de toekomst de kinderbijslag  door één instelling te laten uitvoeren. Beide werkgeversorganisaties zijn voorstander van een efficiënte uitbetaling, maar willen het structurele debat ook koppelen aan het inhoudelijke debat over de toekomst van de kinderbijslag. Unizo en Voka wijzen er bovendien op dat de private kinderbijslagfondsen vandaag aanzienlijk efficiënter scoren dan de overheid.

Lees meer...
Voka.be

Kom naar de roadshow rond subsidies voor internationaal ondernemen

Broedt uw bedrijf op een internationaal project? Heeft u exportplannen? Dan kan u financiële steun misschien goed gebruiken. Flanders Investement & Trade nodigt u daarom uit op één van de 5 roadshows “Subsidies & financieringsadvies”.

Lees meer...
Stijn Decock

Linkerzijde meer verdeeld dan gedacht

Met wie verschillen we als Voka nu het meest van mening, met het crypto-communisme van een Peter Mertens of met het eco-reactionisme van een Dirk Holemans? Het was de vraag die ik me deze week stelde na een debatavond met onder andere Peter Mertens bij De Buren.

 

Lees meer...
Voka.be

Hervorming vennootschapsbelasting moet prioriteit zijn

Voka kijkt positief naar de plannen van Minister van Financiën Johan Van Overtveldt om de vennootschapsbelasting drastisch te hervormen. Ook Voka is voorstander van een optioneel systeem waarbij bedrijven kunnen kiezen tussen twee opties: ofwel het huidige tarief van 34% met alle aftrekken, ofwel een vlaktaks van 20%. “Een dergelijk systeem zal zorgen voor meer transparantie en zal ook meer aantrekkelijk zijn voor buitenlandse investeerders.”

Lees meer...
Stijn Decock

Maakindustrie komt terug naar het Westen

Is het tijdperk van bedrijven die massaal productie uitvlaggen naar Azië voorbij en krijgen we een beweging terug naar Europa? Het is een van de mogelijke neveneffecten van de nieuwe technologische evoluties. In de VS, waar de ‘reshoring’-trend al langer bezig is, is een kwart van de bedrijven bezig met reshoring. Nog eens  30% overweegt om opnieuw meer vanuit de VS te produceren.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
tel. 02 229 81 11 fax 02 229 81 00
info@voka.be

Partners