Nieuwe wet fiscale procedures zorgt voor beroering

De wet die de belastingplichtige doet opdraaien voor advocatenkosten in fiscale procedures tegen de overheid, ook als de belastingplichtige die procedure wint, lokt verdeelde reacties uit. Volgens Voka is er zelfs sprake van een discriminerende behandeling.

Lees meer...

Recent

Voka.be

7 op 10 Vlaamse ondernemers niet verzekerd tegen stroomuitval

De Vlaamse ondernemers zijn verontrust over een mogelijke stroomuitval. Acht op de tien ondernemers is verontrust over een mogelijke stroomuitval komende winter, en vreest schade te ondervinden van een stroomonderbreking. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, bij meer dan 1.000 bedrijven in Vlaanderen. Een kwart van de ondervraagden neemt preventief maatregelen. De nood aan informatie is bijzonder groot.

Lees meer...
Voka.be

Voka Rentree met Geert Bourgeois op 9 september

Op dinsdag 9 september geeft Voka de aftrap voor het politiek-economische najaar. Tijdens de Voka Rentree verwelkomen we ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois voor een gelegenheidstoespraak. Onder het motto “Voka meets Bryo” laten we onze leden ook kennismaken met topstarters uit het Bryo-netwerk.

Lees meer...
Voka.be

“Lastenverlaging is de juiste prioriteit, maar loonkost moet snel en effectief dalen”

De onderhandelaars voor een nieuwe federale regering willen inzetten op een verlaging van de lasten op lonen. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, reageert tevreden dat zo snel na de start van de gesprekken het thema van een loonlastenverlaging al aan de orde is. “Maar het moet om een substantiële, reële verlaging van de lasten gaan voor de werkgevers”, vraagt gedelegeerd bestuurder Jo Libeer. “Want alleen zo kunnen we de concurrentiepositie van onze bedrijven verbeteren en de creatie van nieuwe jobs aanmoedigen.”

Lees meer...
Voka.be

De naweeën van het eenheidsstatuut

Het eenheidsstatuut is de laatste weken opnieuw in het nieuws gekomen maar er waren geen opbeurende berichten. Het statuut, van toepassing sinds 1 januari 2014,  is eerder een Salomonsoordeel dan een compromis. Het levert dan ook nog altijd bittere reacties op.

Lees meer...
Voka.be

Wat houdt het Duitse minimumloon in?

Duitsland was één van die weinige industrielanden zonder minimumloon. Het ratificeerde zelfs nooit de internationale conventies van de International Labour Organisation waarin de deelnemende landen zich verbinden om een nationaal minimumloon in te stellen. Toch hadden vele sectoren afspraken rond minimumlonen.

Lees meer...

Voka on twitter

Homepage

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
B-1000 Brussel
Tel: 02 229 81 11
Fax: 02 229 81 00

info@voka.be

Partners