Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 10 - nieuws over Fo Le Fer en Genius Forum, Cspect en beMatrix

Ondernemers 10 - nieuws over Fo Le Fer en Genius Forum, Cspect en beMatrix

  • 17/05/2024

Fo Le Fer en Genius Forum smeden toekomstplannen 

Metaalverwerkend bedrijf en interieurbekleder Fo Fe Fer bv uit Oostkamp haalt het West-Vlaamse kmoinvesteringsfonds Genius Forum cv aan boord, in functie van een nieuwe ontwikkeling- en expansiefase. Fo Le Fer werd in 2015 opgestart door Julie Desmidt en Tanguy Tourain in een smidse in Moerkerke. Het duo legde zich toe op eigentijdse interieurprojecten in hoogwaardig messing en staal voor het hogere marktsegment: raamen deurpartijen, trappen en spiegels tot bar-, keuken- en badkamermeubelen. Fo Le Fer kende van in het begin een snelle expansie en bestaat vandaag uit een team van 8 mensen, dat in 2022 900.000 euro omzet realiseerde. Het dynamische groeitraject leidde in de lente van 2023 tot de ingebruikname van een bedrijfsgebouw (de voormalige drukkerij van Graphic Group Vandamme) van circa 2.200 m² in de Legeweg in Oostkamp. Met hun nieuwe productlijn Atelier Tourain banen ze nu ook nieuwe wegen in high-end functionele kunstobjecten met pure en natuurlijke materialen. In functie van die nieuwe extensiefase zochten en vonden de ondernemers van Fo Le Fer een groeipartner in het West-Vlaamse kmo-investeringsfonds Genius Forum cv. Dat injecteert 100.000 euro groeikapitaal in de firma en wordt zo een geëngageerde minderheidsaandeelhouder. Naast extra investeringskapitaal biedt het team van Genius Forum aan Fo Le Fer een brede input aan ervaring en expertise. (Foto Jurgen De Witte)

Fo Le Fer en Genius Forum smeden toekomstplannen

Nieuw bedrijf in haven van Oostende 

Haven Oostende heeft een nieuw innovatief bedrijf aangetrokken: Cspect. Het is gespecialiseerd in onderwaterdrones en ROV’s (Remotely Operated Vehicles) en voert inspecties uit aan kabels, funderingen, dokken, dammen en andere installaties onder de waterlijn. In de haven van Oostende zijn al een aantal innovatieve bedrijven gevestigd die actief zijn op het vlak van drones en robots. Er vormt zich zo een cluster van bedrijven die elkaar kunnen versterken. Daarnaast vindt Cspect in de haven van Oostende veel potentiële klanten.


beMatrix is tweevoudig winnaar van de iF DESIGN AWARD 

beMatrix is dit jaar gekroond tot winnaar van 2 iF DESIGN AWARDS, de wereldberoemde designprijs, georganiseerd door International Forum Design GmbH. 132 juryleden onderzochten kritisch 2 nieuwe beMatrixproducten (de Fast Clamp® en de LEDskin® P1.5) en gaven fantastische scores in de categorieën differentiatie, vorm, functie, idee en impact. De iF DESIGN AWARD is één van de belangrijkste en meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Jaarlijks nemen enkele duizenden ontwerpers, architecten en bedrijven van over de hele wereld deel om hun ontwerp te laten beoordelen door onafhankelijke ontwerpexperts.


50% 

West-Vlaamse bedrijven zien terecht grote kansen in een verdere digitalisering van de economie, maar ze zijn onvoldoende gewapend tegen cyberaanvallen. Slechts 1 op 2 bedrijven heeft een eigen digitale beveiligingsstrategie uitgewerkt. Dat blijkt uit de Voka Digiscan bij 2.000 bedrijven. Ook recente cyberaanvallen op grote bedrijven en op openbare besturen maken duidelijk dat iedereen voorbereid moet zijn op een digitale aanval. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen roept bedrijven dan ook op om meer dan ooit alert te zijn voor cyberaanvallen en zich ertegen te beveiligen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie